Followers MamaTisya

Monday, October 23, 2017

celebrates our 11 years Wedding Anniversary @Oakwood Hotel & Residence Kuala Lumpur

Salam uolsss....selamat bekerja & menempuh jammed sbb cuti sekolah dh abis kn
tp aku cuti smp rabu nk check in hotel...tunggu aku update nanti:-p



arini nk update cite anniversary aku bln 8 yg ke 11 thn aritu
sebelum ni aku pernah dpt jemputan berbuka puasa
 di Oakwood Hotel & Residence Kuala Lumpur
kalini  dpt jemputan untuk menginap di sini pula sempena anniversary...yeayyyy
sepatutnya 2 hari 1 mlm tp dpt extra lg 1 malam ...
jd la 3 hari 2 mlm stay kt sini.....seronokkkk sgt..
TQ Oakwood Hotel & Residence Kuala Lumpur
hotel ni terletak kt jln ampang ...berdekatan dgn AmpWalk


DAY 1 ( 18.08.2017)



anniversary kami 18/8/2017 jatuh hari jumaat 
so lps hubbyku solat jumaat baru kami bertolak ke hotel...
dkt je dlm 10 minit dr rumah tp kalau jammed boleh cecah smp 30 minit 
ni view kt area lobby hotel...
yg sebelah aku tu Ms Carol, Marketing Manager , kenal since jemputan berbuka puasa aritu




ok kunci bilik dh dpt...jom naik bilik....bilik kami kt tingkat 15...kt sini ada 4 jenis bilik 
  • DELUXE ROOM
  • ONE-BEDROOM DELUXE APARTMENT
  • ONE-BEDROOM PREMIER APARTMENT
  • TWO-BEDROOM DELUXE APARTMENT



bilik kami  ONE-BEDROOM DELUXE APARTMENT
 
 
kt atas meja ada buah-buahan & kad ni ucapan dr pihak hotel
 
 
masa buka je pintu, tisya mcm pelik sbb biasa pi hotel trus nmpk katil kn...
die tanya mana katil mama...aku ckp...tido kt sofa tu hehe :-p
 
 
kita wefie dlu sefamily
 

ruang dapur..ada set meja kt tepi tu

 
ada mikrowave dlm kabinet ada rice cooker hah bole la masak,
ada juga toaster, kettle, mini fridge



taraaaa....ni la katil honeymoon kami ..
siap ada Swan LOVE decoration lg sempena anniversary kami....
TQ Oakwood Hotel & Residence Kuala Lumpur 
feeling honeymoon gtu walaupun hakikatnya bkn berdua tp bertiga :-p

 
kt sudut tepi tingkap ada meja..
sesuai la kalo yg bw laptop nk wat kj ke..so bole la dok lepak sini

 
yg best ada iron & board skali...so tkpayah la request...safety box pn ada
 
 
ok gmbr Swan LOVE lg hehe
 
 
capture by tisya...actually byk lg gmbr 
tp sygnye tk dpt diselamatkan ..nasibaik ada seketul gmbr ni
gara2 hp lg satu dh terdelete gara2 camera hang huhu..
sedih sgt tp nk wat camne kn terpaksa terima hakikat 
dh la ada video juga dlm tu ...xdpt nk share sbb mmg tk dpt diselamatkan :(
 


gmbr Swan LOVE lg...tisya tanya bila swan akan terbuka :-p

 
nasibaik la dlm hp lg 1 sempat juga ada gmbr wefie kt Swan LOVE ni



tisya nk nyelit juga kt Swan LOVE ni



bilik air yg luas, ada shower & bathtub 
tp yg utk one bed room deluxe apartment ni xsemua ada bathtub....
tp rezeki aritu kami dpt yg ada bathtub 
tp kalo one bed room premier apartment tu mmg comfirm ada bathtub


1st day tu cuaca hujan so xdpt la tisya mandi pool...so berendam dlm bathtub je la


hujan rahmat di ptg jumaat anniversary kami aritu....
mlm tu ujan lebat....tgu ujan reda skit, kami kuar dinner


blk dr dinner....hujan kembali turun....apalagi...mmg syok ler tdo kn.....ok good night :)




DAY 2 ( 19.08.2017)


esok nya kami breakfast di TREAT Restaurant yg terletak berdekatan ngan pool


ruang makan disini bole memuatkan dlm 200 pengunjung ..
boleh pilih samada nk meja sebelah dalam ataupun sebelah luar berdekatan ngan pool



mcm2 pilihan untuk breakfast


lps breakfast , bw tisya ke pool...dr 1st day lg dok tanya bila bole mandi pool :-p
so nk ke pool kena lalu kt entrance ni....kena touch kt tepi tu guna key room
mmg terkawal la dr org luar kn supaya tidak sesuka hati keluar masuk ke sini
hanya yg menginap di hotel shj boleh guna kemudahan di sini 


ni view pool utk kanak-kanak & pool utk dewasa


kt sini juga ada tmpt gym & fitness...nk amik towel utk kegunaan pool pn kt sini



ok pool ni kami yg punya :) 
actually ms ni hujan dh mula turun tp renyai2 la


sakan tisya mandi manda



dlm 1 jam juga la die berendam tu...tu pn xmo naik lg
 tp disebabkan ujan dh nk makin lebat
so terpaksa la die mengalah :-p


naik bilik ...dh mandi ..kemain pakai bathrobe melepak dpn tv ni
pastu tertido...penat swimming


lps asar turun ke pool lg....kalini tisya masuk pool dewasa plak
ptg tu lama skit dkt 2 jam lebih smp kecut2 la kaki tgn tu berenang kn


melepak dpn tv sementara tgu ayahnya pegi tapau makanan utk dinner


aku lepak dlm bilik ...so tkyh rebut2 nk tgk tv sbb ada 2 tv kn
mlm tu pembukaan Sukan Sea 2017...tu mls nk kuar dinner...jd hubbyku kuar tapau


ni la menu dinner kami - nasi goreng kampung, nasi kandar & burger
sambil dok tgk KJ berucap sempena pembukaan Sukan Sea 2017

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on


nice view...nmk klcc...ok good night



DAY 3 (20.08.2017)


lastday cuaca cantik di pg hari...terang benderang


ni antara menu breakast kami


meja time breakfast nmpk pool...ankdara sorang ni mata asyik ke arah pool je la....
mkn xbrp nk sgt..dia nk mandi kt pool lg 
tp sbb dh nk check out, so aku ckp mandi dlm bathtub je la



hah sakan la die berendam dlm bathtub sebelum check out


 
 ok dh nk check out kita  bergambar lg


bye2 Oakwood Hotel & Residence Kuala Lumpur
3 hari 2 mlm menginap di sini sgt best
dengan kelengkapan yg ada, mmg rasa mcm kt rumah cuma versi hotel
yang penting ada FREE WIFI dlm bilik
korang kalo cari hotel yg apartment mcm ni, bole cuba menginap di sini
sekarang ada promotion 30% diskaun sehingga 31/12/2017
harga bermula dr RM 230 .....klik link dibawah

Untuk maklumat lanjut, sila layari :

 OAKWOOD HOTEL & RESIDENCE KUALA LUMPUR
222, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
Tel No : 03-27203888 Fax No : 03-27203999

Facebook :  OakwoodKualaLumpur 
Instagram : OakwoodKualaLumpur 

11 comments:

Raihanah Ahmad said...

pandai anak dara tu posing, hotel nampak selesa

adianiez AIDA said...

wow. nice. nampak klcc.
KL ni byk hotel. mostly terbaik...
tapi aida jarang dok hotel KL, amy.
sebab family ramai sana. sesekali aje nanti kot nak stay hotel hi hi hi :)

Shahida Dzulkafli said...

Bagus layanan hotel.. Berbaloi membayarnya..

Ana Suhana said...

Bestnya dpt nginap free siap extra 1 malam. Hotel dia pun nampak eksklusif dan mewah. Kemudahan pun semua lengkap.

Happy lah anak dara tu dpt berendam dalam bath tub ye.

Azura Aziz said...

wah, syoknya dapat sambung cuti lagi...

best jugak apartment 1 bilik ni...
besar luas puas hati ;)

Amanda Suria said...

Pernah menginap kat sini...best..dekat ngan KL utk hang out..lepak makan2 pas tu balik hotel tido..awal tahun ari tu rasanya..lupa plak

hanim said...

syoknya dpt hadiah tido hotel....nampak best jgk otelnya amy....untuk rehatkan minda tanpa kuar dr kl ok sgt situ...

NanyFadhly said...

So sweet!! Alhamdulillah...semoga jodoh kekal hingga ke syurga ~~~

wahida said...

hepi anniversary sis...
semoga kekal bahagia hingga ke jannah...

Amanda Suria said...

pernah menginap kat sini...diorang baru tukar nama ke Oakwood kan...

atiehilmi dot com said...

bestnya !!! hee~ happy anniversary.. semoga bahagia hingga jannah.. amiin ; in shaa Allah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...