Followers MamaTisya

Friday, July 8, 2011

ingat OREO ingat Aaron Aziz :)



tajuk tkleh blah...tp btul la
Aaron Aziz kn DUTA OREO
actually mmg ada 2 kotak stok biskut OREO
so vkend aritu blk umh mama
ingtkn nk buat OREO CHEESE CAKE
tp terpaksa postponed dlu
cz aku dh wt dessert terbaekkk dr ladang:)
so kalini aku try wt milk shake dlu
kiranya 1st time aku try wt ni
& hasilnya sgt la sedap
kalah Secret Recipe...:-p
ok jom tgk resepinya



homemade OREO milkshake



Bahan-bahan:

5 scoop ice cream vanilla
1 cawan fresh milk
1 cawan kiub ais
5 pieces biskut OREO


**ada gk resepi yg ltk susu pekat tp aku tkmo manis sgt so tk ltk la...nk ltk eskrem lebih pn bole..biskut lebih pn bole..ikut selera masing2 la....


Utk hiasan:

biskut OREO
whipped cream(optional)

Cara buat:

blend smua bahan2 lps tu tuang dlm gelas then kalo nk nmpk cantik ltk whipped cream, kalo tk letak pn tkpe.....aku aritu tk ltk pn cz dlm petiais tkde so mls nk bli:-p so hias je ngan sekeping OREO.....siap utk diminum...




siap utk dihidangkn..

yg ni utk anak dara aku,
biskut tu aku pecah2kn...:)

slamat mencuba....



**ntah camner Aaron Aziz leh muncul dlm mimpi aku
jrg aku mimpi artis...hahahahaha


8 comments:

e!ya said...

wahh leh try nieh..tenkiu resepi ;)

cikmOt said...

saya plak mimpikan nora elena malam tadi...aneh sungguh...

Nana said...

wah sedap ni
tingin nk wat
cheese cake oreo tu
ntah bile nk buat tah

syawalsimpsons said...

sedapnyer...nak gak 1 cawan...

aTy _faRed~ said...

suker oreo..suker lagi kat aaron aziz..heheh...[nak cube kat umah tuk asben yang suker jugak mamam oreo nih]

Bionic women said...

kita nak try wat ngan kokokrunch macam amy suggest..ingat weekend ni nak try..hehe

mama_umar_maryam said...

blender yg ko gune mmg khas utk blnder buah or ice cube ke camne? mmgla sodappp

MamaRifqy said...

haaaaaaaaa..ni yang bagus..leh mencuba resepi ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...