Followers MamaTisya

Friday, December 15, 2017

Nasi Bamboo Sungai Klah @ Sungkai, Perak

Ok ni citer time holiday ke MAPS Perak bln nov aritu....sebelum smp Ipoh, kita singgah lunch di Nasi Bamboo Sungai Klah @ Sungkai, Perak...slalu tgk rmi juga kwn2 update mkn sini kn...so giliran kami plak smp sini.

Dari KL dlm 10.30 pg....kami smp dlm pukul 12tgh hari, meja byk lg kosong, luas & byk meja mkn.. Cuma kalo time peak 1pm maybe kena cari meja yg sesuai, xleh pilih2 ..sbb meja jenis memanjang, dpt dok tgh2 xbrp best tp kalo dh xde kena duduk juga la uolss.. Kami pilih meja tepi sbb ada byk kosong lg.. Meja bulat ada juga tp jauh blkng skit dr tmpt nasi lauk2..tp jgn riso Q pn laju walau pjg.. 

Lauk byk.. Kami order set nasi buluh, ayam kampung bunian, kambing salai, air durian belanda & sirap bandung.. Pilih la mn korang suka.. Konsep layan diri.. Order and bayar... Ada juga disediakan tmpt bergambar siap ada photographer. Operation hours 10pg smp 6ptg tutup hari jumaat..parking kena pandai2 la sbb mmg smp tepi jln orang parking.. Geng moto pn rmi singgah sini ..Kami nasibaik dpt parking belah dlm kebetulan ada kete nk kuar.. 



Dr KL, exit tol Sungkai.. Lps tol amik kanan.. tk jauh pn dr tol tu
Tmpt ni belah kiri tepi jln...mmg ramai yg singgah mkn sini
kete pn ada yg parking smp tepi jln...kami aritu nasibaik ada parking kt belah dlm 


belah kiri utk order air..tgh2 order lauk & nasi..belah kanan ada yg menu bakar2


nmpk tk yg Q pjg tu...yg tu utk bli nasi


Q pjg tp jgn riso lajuuuuuu

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on




ni la harganya..so bole la pilih mana nk
tp ms tgh Q depa dh tanya nk brp...mmg depa trus ltk siap2 kt dlm dulang utk yg set tu



gni la yg nasi buluh (set) ada nasi dlm buluh, ulam , sambal, ikan masin & kuah 
total utk nasi ni rm 9.60 ikutkn nk amik yg set tu 1 je...pastu lg 2 nk order nasi je
sudahnya die dh siap2 ltk camgini sbb masa Q die tanya nk brp nasi..


ni la rupa nasi dlm buluh...mcm nasi putih cuma ada aroma daun tu la
pastu bole la pilih lauk apa korang nk mkn..byk pilihan
tp kami amik ayam kampung bunian & kambing salai je


2 ketul ayam kampung bunian rm 8.90 seketul total rm 17.80


kambing salai rm 10.60


durian belanda rm 3 ,  2 gelas sirap bandung rm 3.40 & air kosong  20 sen 


alhamdulillah kenyang utk 3 beranak....total lunch rm 44.60

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on

















kt belah tepi ni nmpk tk gmbr dkt kipas tu...kt situ ada rmi juga la celebrity yg dh singgah sini


ada juga disediakan tmpt utk bergmbr lps tu bole print ..
dpt la gmbr tu ada tulis Nasi Bamboo Sungai Klah..siap duit je la uolsss kalo nk bli 



ni view yg meja belah blkng ..jauh skit la dr tmpt lauk2 tu...ni time kami nk blk dh
ramai kn org...time ni dlm kul 1 lebih dh....geng2 moto ramai singgah....tp tmpt luas okla




ok tuan umh bergmbr sekeping kt sign ni


ok jom masuk kete...panas ceng ceng....

Thursday, December 14, 2017

♥ ♥ ♥ "Pergi Bilik Air Pun Dah Rindu'' ♥ ♥ ♥



♥ ♥ ♥ Pergi Bilik Air Pun Dah Rindu  ♥ ♥ ♥ 
amboi2 ayat fazura ke fattah amin :)

hah baru beberapa jam kena tinggal dh rindu ke :-p (pinjam ayat fattzura la...hehe)
gelak je hubbyku bila aku bg ayat tu :-p


blk dr me time ngan bff .... 2 beranak dtg pickup aku kt tren...
aku tk drive aritu...naik tren senang sbb lokasi pn kt area kl sentral kn
lps tu trus pi dinner kt Fiske Steakhouse
lama xmkn sini...last dtg ms busday aku 2016


order menu mix grill (rm20) , lamb stew (rm14) & jus tembikai (rm5) 
mix grill tu ada chicken, beef & lamb mmg aku share je ngan tisya
hubby mmg menu fav die slalu lamb stew tu
jus tembikai tu gelas beso mmg ngam la utk kami 3 beranak


A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on

saper nak menang wang tunai RM 5,000 ???


hah info ni utk yg isi minyak kt Petronas...nasibaik minyak turun kn..moga turun lg la
so promo ni smp Feb 2018...minima isi minyak rm 20....so jgn lupa minta kad gores
terhad 4 voucher je per transaction
ada mcm2 voucher bole dpt...kalo dpt wang tunai rm5,000 syok kn


ni aku br dpt pg td...so jgn lupa minta resit & kad gores ni
sbb certain pam minyak, kalo tk tanya, depa xbg
selain isi minyak, kalo korang bli brg dlm Kedai Mesra pn bole juga dpt

more info bole baca link di bawah :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...