Followers MamaTisya

Tuesday, September 19, 2017

jarang masak on weekend


aku kalo weekend mmg jrg la masak sbb slalu kuar jln2
tp bila tk kuar, ada juga la aku masak tp jarang sgt la kn
tp weekdays pn jarang masak juga sbb MIL or hubby yg masak
ok moh ler layan menu2 yg aku masak ni


3menu je...mkn bertambah2 nasinya :)


lama xbuat ikan masak kicap...slalu ayam masak kicap je


gulai lemak udang cili padi fav ankdara juga



aku kn aritu br je baik dr demam so mkn xde slera



dpt hirup sup ayam + kentang ni mmg pembuka slera utk org tk sihat
tp daun sup tkde..janji dpt hirup sodap



kacang buncis goreng



ayam masak merah menu fav anakdara...kalo menu fav die mesti la die ckp
"mama masak macam masterchef"  :)

Mamatisya jadi "Nurse"


jumaat lps dlm 4 pg camtu hubbyku kejut katanya sakit kt peha..tgk2 merah
rupanya die update dh dkt seminggu die rs sakit tp xde plak die update kt aku
katanya die rs sakit lps main pingpong... die rasa sakit kt peha ke betis
lps tu die ltk ice pack...pttnye ltk kejap je ice pack tu nk bg release sakit tu..
sudahnya smp tertido pastu ice pack plak berbalut ngan knee guard 
so kiranya tkde udara masuk...tu psl la jd gtu...bila tersedar tu yg sakit...
pg tu die p klinik tp sebelum tu die whatsapp gmbr dh menggelembong part yg merah td...
aku tgk gmbr pn ngeri..tk share la kt sini kot gerun korang tgk
kalo korang tgk gmbr bwh ni..dh mcm melecur terbakar gayanya
mujur la kt umh mertua aku ada peralatan ubat-ubatan


ptg aku blk kj tgk gelembong tu mcm makin beso...
MIL aku kn ex-nurse so dok cuci la air bisa yg lps cucuk gelembong tu....
sabtu tu aku plak la jd "nurse"....gerun juga tgk jarum tp cuba la juga...
ni tisya yg snap gmbr ms aku tgh cuci air bisa....lps tu ltk krim & balut
arini still lg xok sepenuhnya tu...hrpnye cpt la baik...kalo tk, kena p spital gamaknye
time cuci tu aduhai menjerit juga ler hubbyku ...aku pn terkejut..padahal dh wat sehabis slow :-p
kalo p spital sure lg ganaz di buatnya..mau lg kuat jeritan kot :-p

Monday, September 18, 2017

Teppanyaki @ Melawati Mall



aritu p Melawati Mall...kitorang singgah mkn kt TEPPANYAKI...lama giler tk mkn
dlu2 opis kt area PAVILION slalu la mkn kt sana...nasibaik kt Melawati Mall ada

 
antara menu yg korang bole order
menu fav aku semestinya chicken chop set
 

kalo meja dpn chef tu..ati2 skit sbb mkn panas2 kn

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on

 

set chicken chop ada nasi, sup, ayam, sayur tauge & sayur ijo...
tp aku xmkn sayur ijo...pahit

 

so order 3 set chicken chop....air tu order kt stall kt food court tu
sbb air kt teppanyaki mmg limited ...sirap bandung rm 3 each
chicken chop set tu rm 15.90 each...mama aku xmkn
 sbb die dh kenyang sbb dh lunch kt umh sblum kuar
teppanyaki ni terletak kt level 3 kt Food Empire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...