Followers MamaTisya

Friday, October 20, 2017

Menu baru & harga baru di Boat Noodle





lama btul tk singgah mkn kt Boat Noodle...last mkn bln 7 aritu
tgk2 dh ada menu baru & harga pn dh naik...bertabah la kn
ni mkn bln sept aritu...aku order kraw pow chicken rice rm 12++ sebelum ni rm 11++
air semestinya thai ice tea rm 8++ sebelum ni rm 6++
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v

klik gmbr utk tgk lebih jelas harga terkini


air pepel tu perisa keladi ...ada yg ckp sedap 
tp bila rasa nk try tetap order thai ice tea juga :-p


sangkaya dlu rm 6++ skarang dh rm 7++



ada menu baru tu


ayam legend rm 12++ sebelum ni rm 11++

Thursday, October 19, 2017

ZooMoo Party Like An Animal @ Dreamworld Playland, The Starling

Baru-baru ni dpt jemputan ke ZooMoo Party Like An Animal
 bertempat di Dreamworld Playland , The Starling


The Starling ni shopping mall baru terletak di Damansara Utama
ni 1st time dtg ke Dreamworld Playland
lps register..tisya posing dulu kt tepi animal ride tu


ZooMoo adalah saluran kanak-kanak pertama di dunia yang ditujukan sepenuhnya kepada dunia haiwan. Saluran interaktif sepenuhnya ini mempunyai boneka, kartun, muzik permainan, teka-teki dan aktiviti yang direka untuk mencipta pengalaman televisyen dan pendidikan yang unik untuk penonton kank-kanak.

Saluran ini dibangunkan dengan menggunakan teknologi untuk membantu kanak-kanak meneroka dunia haiwan dengan cara yang menghiburkan dan interaktif . ZooMoo boleh didapati di Astro Saluran 619.

Sepanjang bulan Oktober ini, ada kartun menarik di Astro Saluran 619 antaranya 


Ruff Ruff, Tweet dan Dave


 Fluffy's Magic Play House


Saluran ini dilengkapi dengan aplikasi ZooMoo di mana penonton boleh juga menngunakan telefon pintar ataupun tablet selain skrin TV. Aplikasi ZooMoo masih boleh digunakan walaupun ia tidak disambungkan ke saluran dan kanak-kanak boleh menyemak  dan meneroka kandungan yang telah mereka kumpulkan. Kanak-kanak akan dapat mengumpul lebih daripada 160 haiwan untuk bermain termasuk:
  • kad haiwan
  • kesan bunyi haiwan
  • video haiwan dalam persekitaran semulajadi mereka
  • kad makanan untuk memberi makan haiwan

Aplikasi ini boleh muat turun dengan percuma di App Store dan Google Play Store.


dh kata party kn..so kita bergambar dulu di candy buffet ni


cute muit deorasi dr karakter ZooMoo, ada cupcakes, macarons, cheesetart, cookies, lolichoc


antara menu-menu yang disediakan semasa party..sedap2 belaka


ibu bapa melayan anak-anak..
di playland ini juga, kalau yg plan nk buat majlis harijadi pn boleh
gambar credit dr blog mommycici


sambil tengok anak2 bermain di playland, parent bole menikmati hidangan :)


seronok betul tisya dapat main kt playland ni


dh penat main, stop mkn plak..ada juga aktiviti mewarna
lps tu sambung main lagi di playland...lebihkurang 3jam juga la tisya dok main kt sini




ini rate nya..jgn lupa bawa stokin tau..
skarang tgh cuti sekolah, boleh la bawa anak-anak anda bermain di sini


sila baca syarat2 ketika berada di playland ini


terima kasih ZooMoo Asia & Dreamworld Playland untuk jemputan ini


Untuk maklumat lanjut boleh layari :

 ZooMoo Asia 
Website : www.zoomoo.tv

 Dreamworld Playland 

Wednesday, October 18, 2017

bila STRESS kena cari DESSERT



lately stress kn...aku asal stress sure nk kena cari yg manis2
mula2 ingt nk mkn eskrem kt Baskin Robbins
lps tu xjd...kami layan dessert kt The Manhattan Fish Market
last mkn rasanya ms kt opis lama thn 2015



wefie sebelum dessert smp

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on



 ada mcm2 menu skarang..harga pn dh makin naik
tp smlm layan dessert je



rm 13++ dh plus gst jd la rm 14++



bff peneman di kala tgh stress



dh mkn manis kita layan cold water..segelas 90sen plus gst rm 1++

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on

kena mkn share2 sbb manisss bangat....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...